Părinți

Din propria experiență am ajuns la concluzia că și copiii noștri au un program zilnic aproape la fel ca al nostru, oamenii mari. Îi trezim de dimineață și îi ducem la școală ori la grădiniță, iar unii dintre ei rămân în același spațiu – sala de clasă unde și mănâncă, se și odihnesc – de la ora 8:00 pâna la ora 16:00. Iar în zilele în care cei mici fac și alte activități, precum o limbă străină, pictură sau un sport, ajung acasă la orele 19:00.
Voi cât de obosiți sunteți când ajungeți la această oră acasă? Dar ei? V-ați gândit?
Diferența dintre noi, oamenii mari și ei, copiii noștri, este că le cerem constant să fie și cei mai buni la toate: la matematică, la română, la arte, la engleză … Iar ei chiar fac acest efort, însă imaginați-vă cu câte sacrificii! Din acest motiv sunt în stare să se “lupte” pentru jumătate de oră de joacă!

Așa am ajuns să amenajăm acest spațiu, căruia să-i dăm o destinație în așa fel încât copiii care-i pășesc zilnic pragul să se simtă ca acasă sau ca într-o familie. Am dorit să ne ocupăm în amănunt de programul lor de după amiază: teme, limba engleză și alte activități, toate într-un singur loc, fără să mai alergăm noi (sau bona) cu copilul de la un curs la altul.
Știm că este foarte bine ca după orele de școală, copiii noștri să se bucure de un ambient plăcut și de compania unor oameni care să-i ajute la îndeplinirea sarcinilor pentru a doua zi.
Și credem că este foarte bine pentru noi, părinții, când ajungem cu toții seara acasă după o zi de muncă, să le zâmbim copiilor în loc să ne apucăm de teme. Să le transmitem iubirea noastră, deoarece aceasta este principala lor sursă de hrană!

Ne-am dori chiar și noi, cei care suntem toată ziua în preajma copiilor, să ne amintim ceea ce spunea Henry Ward Beecher:
Copiii sunt mâinile cu care atingem cerul!

Ai întrebări sau sugestii? Contactează-ne!

captcha