Viziunea AMIKids pe baza căreia dezvoltăm activitățile extracurriculare pune accentul pe deschiderea de noi orizonturi ale cunoașterii prin explorarea și experimentarea de arii tematice noi, nefamiliare, adaptate grupei de vârstă și înclinațiilor native ale copilului. Prin arii tematice înțelegem acele subiecte care nu sunt abordate în cadrul curriculei naționale.

Pentru anul școlar 2016-2017,  AMIKids propune următoarele cluburi și activități extracurriculare:

Cursuri interactive de Limbi Străine

Obiectiv educațional: Pe baza cercetărilor din ultimii ani, comunitatea științifică a ajuns la un acord cu privire la rolul crucial pe care învățarea unei limbi străine îl are în procesul de dezvoltare a creierului, de consolidare a memoriei, de dezvoltare a abilităților comunicaționale și chiar a celor motrice. Deși învățarea unei limbi străine aduce beneficii indiferent de vârstă, perioada în care învățarea ei are impactul cel mai puternic în dezvoltarea creierului, este în intervalul 3-6 ani când se dezvoltă structurile logice și lingvistice.

Alte studii cu privire la eficacitatea metodelor de învățare a unei limbi străine arată imersiunea ca fiind cea mai eficientă metodă. Deși importante, memorarea vocabularului și aprofundarea structurilor gramaticale, nu sunt definitorii în a dezvolta competența lingvistică într-o limbă străină în același mod. Așadar obiectivele cursurilor de limbi străine nu sunt acelea de a învăța o limbă străină ci de a dezvolta abilități de limbaj care să permită copiilor accesul la resursele uriașe de cunoaștere ale omenirii (body of knowledge) care sunt într-o majoritate covârșitoare în limbile Engleză, Franceză și Germană. Folosind tehnici de ultimă generație și tehnologii ca augmented-reality, facem din însușirea de vocabular și utilizarea corectă a structurilor gramaticale un rezultat al procesului și nu un obiectiv al învățării.
Adresabilitate:

  • Copiilor înscriși la programele educaționale AMIKids începând cu grupa mică până la after-school
  • Publicului larg: copiii cu vârsta între 3 și 18 ani

Costuri asociate:

  • În funcție de programul ales, participarea la cursuri este inclusă în costul școlarizării pentru copiii înscriși la programele educaționale AMIKids. Suplimentar un cost unic de până la 250 RON pentru materialele sub licență.
  • Ca opțional sau pentru copiii din afara sistemului educațional AMIKids: Engleza – 250 Ron/lună; Franceza – 40 RON/ședintă; Germana – 40 RON/ședință (costul materialelor fiind diferit în funcție de nivel, va fi anunțat la momentul înscrierii).

Număr minim de copii în grup: 3
Număr maxim de copii în grup: 5
Grupe de vârstă: preșcolar, primar, gimnazial, liceu
Frecvența: bi-săptămânal pentru fiecare grupă de vârstă

IT Wizz

Obiectiv educațional: Programul IT WiZZ (for Europe) este un program de educație a caracterului și știința calculatorului.
Partea de educație a caracterului urmăreste studiul a 10 valori morale importante. Studiul acestor valori are ca și scop dezvoltarea unui caracter puternic iar acest lucru este posibil doar atunci când copilul se cunoaște pe sine, iși cunoaște reacțiile în anumite situații, sentimentele față de el şi față de ceilalţi. Doar atunci el poate să își controleze comportamentul și să se reprezinte în totalitate pozitiv. Activitățile acestui program urmăresc toate aceste aspecte, combinând elemente filozofice cu elemente de psihologie a copilului, prezentate în situații de viață concrete.
Valorile fiecărui an de studiu sunt: respect, modestie, perseverență, sănătate, umor, compasiune, efort și iubire prin intermediul poveștilor din regatul vrajitorului WiZZ.
Abilităţile de utilizare a calculatorului pentru a căuta, a procesa, a analiza, a prezenta și a disemina informația, devine una dintre cele mai importante competențe dobândite prin procesul învățării. IT WiZZ aduce copilul în fața calculatorului, dezvoltându-ți abilitățile de utilizare ale acestuia, de la vârsta școlară mica dar într-un limbaj potrivit vârstei. Partea de tehnologie a informației și comunicare (TIC) urmăreşte programa ECDL EqualSkills – European Computer Driving Licence.
Aceasta este structurată pe 3 module – Microsoft Office – Word, PowerPoint, Excel. Pe parcursul a 5 ani de studiu, WiZZ pregătește copiii pentru examinarea ECDL Complet, un certificat valabil pe viață, fiind recunoscut și la examenul de Bacalaureat.
Un nivel al programului IT WiZZ (for Europe) are 34 de lecții dedicate educației caracterului și 34 de lecții dedicate studiului calculatorului.
Adresabilitate:

  • Copiilor înscriși la programele educaționale AMIKids: after-school
  • Publicului larg: copiii cu vârsta între 6 și 13 ani

Costuri asociate:

  • În funcție de programul ales participarea la cursuri este inclusă în costul școlarizării pentru copii înscriși la programele educaționale AMIKids. Suplimentar un cost unic de 250 RON pentru materialele sub licență.
  • Ca opțional sau pentru copiii din afara sistemului educațional AMIKids: 250 RON/lună + 250 RON (cost unic) materialele sub licență.

Număr minim de copii în grupă: 3
Număr maxim de copii în grupă: 8
Grupe de vârstă: preșcolar, primar
Frecvența: bi-săptămânal pentru fiecare grupă de vârstă sau o ședință de o oră și jumatate/ săptămână

 

 

– Introducere în robotică și programare
– Asistența pentru efectuarea temelor
– Club de tenis sau înot
– Intruducere în lumea finanțelor
– Introducere în lumea muzicii – cultură muzicală, genuri, instrumente și cor
– Introducere în lumea artelor – pictură, sculptură, modelaj, fotografie, film
– Eleganță, estetică și bune maniere
– Introducere în anatomia și fiziologia corpului uman
– Arta de a găti
– Club de lectură în colaborare cu British Council