AMItake5 (fototecă,  videotecă și bibliotecă pentru copii) acceptă acum și donații

Stimați părinți și mai ales bunici,

Deși AMIKids este în avangarda utilizării noilor tehnologii în procesele de educație,  considerăm critică ancorarea în tradițional și utilizarea metodelor ce au format generații întregi de copii. În mod specific considerăm că scrisul de mână,  cititul și ascultatul poveștilor la gura sobei nu trebuie să fie străine copiilor în era ultratehnologizării.

Așadar, vă solicităm sprijinul în a-l găsi pe neîntrecutul povestitor  moș Creangă, care să stimuleze și să cultive imaginația copiilor dincolo de simulările 3D,  Ben 10,  Angry Birds,  Dragon Ball sau Spider-Man. Ne dorim să avem săptămânal la clubul de lectură un invitat (voluntar) ale cărui povestiri să ne țină cu sufletul la gură, atât pe noi cat mai ales pe copii. Poate tatăl sau bunicuța care nu poate citi acest anunț pe internet sau pe Facebook dar locuiește în Bacău, are toate poveștile la purtător și bunăvoința să ne țină de vorbă în câte o seară,  la răstimpuri. Vrei să îi dai tu un telefon pentru noi? Cei câțiva zeci de copii îți vom fi recunoscători.

Pentru momentele în care nu-l avem pe moș Ion Creangă la povești, am vrea să organizăm prima bibliotecă exclusiv pentru copiii din Bacău. Pentru aceasta vă solicităm sprijinul pentru a umple cufărul de povești și mințile micuților cu:

  • Discuri de vinil conținând povestiri pentru copii sau înregistrări de muzică clasică (inclusiv patefon sau pick-up funcțional)
  • Pelicule și diapozitive cu povestiri pentru copii (inclusiv un echipament de proiecție funcțional)
  • Cărți ilustrate (pentru copii până în 3 ani)
  • Cărți de povestiri pentru copii (ciclul școlar)
  • CD, DVD,  Blu-ray sau alte suporturi digitale originale conținând desene animate clasice sau filme pentru copii dublate în limba română (inclusiv Stan și Bran sau Charlie Chaplin,  Mr. Bean, etc.)
  • Piese LEGO
  • Un glob pământesc geografic de mari dimensiuni (70+ cm)
  • Reprezentări (modele) anatomice la scară (inimă,  plămâni,  schelet, etc.)
  • Alte tipuri de machete cu scop educațional

Vă transmitem cu toată deschiderea că ne-am dori ca donațiile să nu aibă un grad de uzură mai mare de 30-40% și să nu reprezinte un risc pentru copii. Donațiile pot fi predate personal sau transmise prin poștă/curier la sediul AMIKids Education din Bacău,  str.  Vasile Alecsandri,  nr. 6.  Vă mulțumim în avans pentru sprijinul dvs.